ÄR DU INTRESSERAD AV ATT KÖPA VALP?


Att bli med hund är ett stort steg för alla!
Ett ansvar man tar på sig för ca 10 år framåt i tiden som innebär att man engagerar sig med tid, energi, pengar och hjärta!

En ridgeback är en krävande ras på flera sätt, inte bara med tanke på långa och energiska promenader utan tiden för fostran brukar frammana en hel del frustration. Läs mer om rasen HÄR på rasklubbens hemsida. Där kan du även under fliken "Hälsa" läsa om de vanligaste åkommorna som drabbar rhodesian ridgebacks.

Vi vill träffa alla presumtiva valpköpare för att känna av om "vi trivs ihop".

Jag har alltid sagt att det är viktigt att man kan känna ett förtroende för sin uppfödare för att kunna fråga allt och säga allt! Från en uppfödares perspektiv är det gott att stämma av att de som får med sig en valp hem har förstått vad de ger sig in på och att förutsättningarna för ett bra liv finns för valpen.


Jag har anmält mitt intresse om en valp från er...Vad händer sen?
Vi har kontakt via mail/telefon och pratar lite kort om vem du/ni är och vilka förutsättningar och förhoppningar som finns. Jag berättar om oss och om föräldradjuren och mina förhoppningar på kombinationen pch hur jag hoppas att valparna kommer att bli.
Vi bokar ett besök här hemma hos oss så vi får träffas och du/ni får träffa den blivande mamman till valparna. Sällan finns hanen/pappan tillgänglig men ibland är han boendes nära och då kam na arrangera även det.
När ni är här pratar vi igen om hur det är att vara hundägare och specifikt att leva med och uppfostra en rhodesian ridgeback.
Efter besöket känner såväl ni som vi av att det kändes rätt, om inte så meddelar vi/ni det. Om det kändes ok så hamnar ni på en sk intresse lista. På den noterar jag om vi träffats eller ej samt om du/ni kan tänka er en hane/tik och om det är en korrekt eller inkorrekt som är drömmen.

När valparna är födda hör jag av mig till dem som är på listan och utifrån fördelningen har en chans att få en utav valparna. Det är nu pusslet börjar!

Första besöken tar vi emot när valparna är 3 veckor. Då har de öppnat ögonen, stompar runt och har börjat visa lite personlighet. Vartefter veckorna går noterar vi hur det beter sig och försöker para ihop dem med den person/familj som vi tror kommer passa bäst med.
Du/Ni kan om ni vill tala om era favoriter bland valparna och då gärna 2-3 stycken.
Till syvende och sist är det vi som bestämmer vart valparna hamnar, MEN hitills har det fungerat helt smärtfritt.
Måler är att du/ni ska veta vilken valp som blir er när de är 6 veckor gamla.
Det absolut sista steget är besiktningen av valparna. Den sker inom en vecka från det att de ska flytta hem till dig/er. Om veterinären upptäcker något på den besiktningen så måste vi agera på det beroende på vad felet är såklart. det kan handla om att behålla valpen hemma hos oss ytterligare en tid för att följa upp tex ett blåsljud på hjärtat eller att diskutera och informera om vad tex en kroksvans innebär. Till 99% har vi redan koll på hur valpen mår och har informerat dig/er om vad det innebär, men det ska bekräftas av en veterinär såklart.
Vid samma tillfälle vaccineras och chipmärks valpen.

Svenska Kennelklubben (SKK) har en sida som heter Köpa hund. Där finns massor utav bra information att läsa och ta till sig: KÖPA HUND
Vi använder oss utav SKK´S köpevtal, läs om det HÄR.

När valpen levereras är den:

~ Chippmärkt (dvs ID märkt)
~¨Registrerad i SKK
~ Dolda fel försäkrad via Agria
~ Avmaskad & vaccinerad
~ Veterinär besiktigad

Ni kommer att få med :
~ Stamtavla & registreringsbevis SKK
~ Ridgeback skolan
~ SKK"s Välkomen Valp

~ Egen pärm med information
~ Mat för den första tiden.
~ Ett års medlemskap i SRRS (Specialklubben Rhodesian Ridgeback Sverige)

~ "Snuttefilt", dvs filt med hemtama dofter

Våra förväntningar på DIG/ER som valpköpare:
~ Att ni tar hand om er nya familje medlem på bästa sätt!

~ Att ni hör av er och berättar höjdpunkter & dalgångar!

~ Röntgar (höfter & armbågar ) efter 1 års ålder
~ Är med på kullens MH/BPH vid 15-18 mån ålder

Vad kan DU/NI förvänta er av oss?

~ Valpträffar.
~ Utskick med tips och information om valpens utveckling
~ Råd, stöd, tips efter bästa förmåga under valpen-hundens liv.

Är DU/NI intresserade av en valp eller bara vill prata ridgeback är ni välkomna att höra av er!